Blog

Áfonya termesztése Magyarországon
06
Jan

A kék áfonya bokor ( vaccinium corymbosum) magyarországi termesztése az utóbbi években egyre  nagyobb figyelmet kap. Ez legfőképpen annak köszönhető, hogy a gyümölcs fogyasztása hazánkban is rohamosan emelkedő tendenciát mutat, míg a piacokon szinte csak import gyümölcsöt találhatunk.

Klímaváltozás - poszméhek - áfonya
06
Jan

Az elmúlt évben szerencsére rengeteget foglalkozik a nemzetközi és a hazai sajtó is a drasztikusnak mondható klímaváltozással. Egyes tanulmányok visszafordíthatatlannak tartják bolygónk helyzetét, de szerencsére vannak olyan előremutató kutatások, mely szerint azonnali cselekvés esetén megállítható ez a folyamat.

Áfonyabokor ültetési- és ápolási tanácsadó - 1.rész
01
Jan

Rövid, szöveges útmutatónk pontokba szedve, az áfonya bokor megfelelő elültetéséhez és sikeres neveléséhez.

Áfonya bokor ültetési- és ápolási tippek – 2.rész
01
Jan

Az elmúlt évek alatt rengeteg kérdést kaptunk az áfonya bokor termesztésével kapcsolatban. Ennek köszönhetően több olyan esetre szeretnénk most választ adni, amelyek rendszeresen felmerülnek, weboldalunk elolvasása után is.

Lesz szó az öntözőrendszerről, a mulcsozó anyagról, kiderül lehet e sövényt telepíteni áfonyából, sőt szóba kerül a betonkerítés közelébe hogyan érdemes áfonyát telepíteni. 

Áfonya bokor öntözése
01
Jan

A következő rövidebb blogbejegyzést aktualitása végett írtuk meg, mivel nyakunkon a nyári meleg, így egyre több vizet kívánnak kertünk áfonya tövei is.

Kék áfonya élettani hatása
01
Jan

A következő blog bejegyzésben az áfonya élettani hatásait szeretnénk kicsit jobban megismertetni.

Áfonya bokor beporzása
01
Jan

A most következő blogbejegyzésünkben egy nagyon aktuális kérdést fejtünk ki. Több televíziós műsorban, nagyobb hírportálokon is elérhető volt az a hír, hogy az USA-ban veszélyeztetett fajbesorolást kaptak a poszméhek bizonyos fajtái, 2017 februárjától. A kék áfonya hozama pedig nagyban függ ezen méhek munkájától, hiszen az áfonya virágát csak a poszméhek tudják megfelelően beporozni, sajátos kialakításuk miatt. Ezáltal az áfonya termesztés kulcsfontosságú szereplői.

 

Áfonya süti receptje
01
Jan

Ebben a bejegyzésben ismét egy süti receptjét fogjuk megosztani, amit a közelmúltban készítettünk el.

Áfonyás sajttorta
01
Jan

A következő bejegyzésben egy áfonyás sajttorta receptjét szeretnénk megosztani Veletek, amely a legutóbbi születésnapra készült a családban. Nálunk akkora sikere volt, hogy azon a héten még egyszer el kellett készíteni. :-)