Ebben a bejegyzésben ismét egy süti receptjét fogjuk megosztani, amit a közelmúltban készítettünk el.
Hozzávalók:
- 15 dkg görög joghurt
- 2 tojás
- 10 dkg mandulaliszt
- 12 dkg szafireform szénhidrátcsökkentett kenyér- és péksütemény lisztkeverék (az eredeti recept sima lisztet ír, úgyhogy ezt helyettesíthetjük más liszttel is)
- 15 dkg eritrit
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek frissen facsart citromlé
- fél vaníliarúd kikapart belseje
- 10 dkg vaj (mi 15 dkg-mal készítettük, de 10 dkg szerintünk elég)
- 15 dkg áfonya
Elkészítés:
A vajat egy lábosban óvatosan felolvasztjuk. Addig melegítjük, amíg kicsit megbarnul és mogyoróillata lesz. Ez után hagyjuk kihűlni.
Amíg a vaj olvad, a joghurtot és a tojást simára keverjük. A joghurtos keverékbe belereszeljük a citromhéjat, hozzátesszük a citromlevet és a vaníliát.
Másik tálban összekeverjük a lisztet, mandulalisztet és az eritritet. A lisztes és a joghurtos keveréket összekeverjük, majd hozzáadjuk a langyos vajat, végül pedig az áfonyát is óvatosan beleforgatjuk.
A végén szilikonformába helyezzük és 170 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e.
Azon kívül, hogy nagyon finom, még egészséges is! Jó étvágyat kívánunk!