A következő bejegyzésben egy áfonyás sajttorta receptjét szeretnénk megosztani Veletek, amely a legutóbbi születésnapra készült a családban. Nálunk akkora sikere volt, hogy azon a héten még egyszer el kellett készíteni. :-)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg cukormentes zabkeksz (Gullon zabkekszet használtunk)
- 10 dkg min. 70%-os étcsokoládé
- 4 dkg vaj
A krémhez:
- 1 csomag zselatin
- 2 kis pohár natúr joghurt
- 25 dkg mascarpone
- 8 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg áfonya
Áfonyás sajttorta elkészítése:
Tészta:
A kekszet apróra összetörjük. A csokoládét és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, a kekszhez adjuk, összedolgozzuk és olajjal kikent tortaformába nyomkodjuk.
1 órára betesszük a hűtőbe.
Krém:
A joghurtot a mascarponéval és az édesítőszerrel kikeverjük, hozzáadjuk az enyhén összetört, lecsepegtetett áfonyát, majd az 1 dl vízben feloldott zselatint. Lazán hozzákeverjük a felvert tejszínt és a tészta tetejére halmozzuk. 3-4 órára vagy akár egy éjszakára is hűtőbe tesszük.
Végül csokoládé forgáccsal és áfonyaszemekkel díszítjük.
Azon kívül, hogy nagyon finom, még egészséges is, próbáljátok ki, várjuk a tapasztalatokat! :-)