Blog

Áfonyás sajttorta

2021.01.01 00:00
Áfonyás sajttorta

A következő bejegyzésben egy áfonyás sajttorta receptjét szeretnénk megosztani Veletek, amely a legutóbbi születésnapra készült a családban. Nálunk akkora sikere volt, hogy azon a héten még egyszer el kellett készíteni. :-)

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg cukormentes zabkeksz (Gullon zabkekszet használtunk)
  • 10 dkg min. 70%-os étcsokoládé
  • 4 dkg vaj

A krémhez:

  • 1 csomag zselatin
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 25 dkg mascarpone
  • 8 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg áfonya

Áfonyás sajttorta elkészítése:

Tészta:

A kekszet apróra összetörjük. A csokoládét és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, a kekszhez adjuk, összedolgozzuk és olajjal kikent tortaformába nyomkodjuk.

1 órára betesszük a hűtőbe.

Krém:

A joghurtot a mascarponéval és az édesítőszerrel kikeverjük, hozzáadjuk az enyhén összetört, lecsepegtetett áfonyát, majd az 1 dl vízben feloldott zselatint. Lazán hozzákeverjük a felvert tejszínt és a tészta tetejére halmozzuk. 3-4 órára vagy akár egy éjszakára is hűtőbe tesszük.

Végül csokoládé forgáccsal és áfonyaszemekkel díszítjük.

Azon kívül, hogy nagyon finom, még egészséges is, próbáljátok ki, várjuk a tapasztalatokat! :-)